Буду рада зустрічі із Вами в соц мережах:
ВКонтакті Укр.Поезія Facebook
Підставляйте долоні, я насиплю Вам сонця
ПОЕТИЧНИЙ МАРАФОН-РЕКВІЄМl
Каталог статей
Мова сайту

Меню сайту

повідомте про нове
Ваше ім'я: *
Ваше місто:
Ваш e-mail: *
із 3.02.2013 підписалися:

Невпинний час

Форма входу


Пошукк

Друзі сайту

Газета Вікна - завжди актуальні новини - Калуш, Українські пісні
Валентина Попелюшка на сервере Стихи.ру

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Приветствую Вас, Гість · RSS 22.08.2017, 09:58

Главная » Статьи » Корисна смакота » Економна кухня

Сирні палички

Сирні палички.

Ця страва – універсальна. Вона є гарним доповненням до перших страв замість хліба, можна її подавати і як друге до мясної, грибної або овочевої підливи. Смакуватиме і до чаю. А головне – мороки мало, недорого, а яка смакота! У мене вдома ці палички полюбляють і дорослі, і дітлахи.

Нам знадобиться:

-  сир твердий, можна ковбасний, можна навіть просто плавлені сирки – 300 г.;

- дріжджі пресовані – 25 г.;

- тепла вода – 1 скл.;

- борошно пшеничне;

- сіль.

Спочатку розводимо дріжджі у теплій воді. Окремо у мисці, в якій будемо замішувати тісто, тремо наш сир на крупну тертку. Виливаємо до нього розведені дріжджі, додаємо 1 ч.л. солі. Борошно підсипаємо та підмішуємо поступово до того часу, поки тісто не перестане прилипати до рук.

Готове тісто ставимо на годину підходити. Я раджу вам будь-яке дріжджове тісто залишати для підростання в целофановому пакеті. Тоді воно не боятиметься відчинених дверей чи вікон, тобто протягів, і буде гарненько та швиденько підростати, головне, щоб пакет був більшого розміру, ніж початковий об’єм тіста.

Коли тісто гарно підійшло, посипаємо борошном велику дошку та розкочуємо качалкою тісто до товщини 1 см та нарізаємо на смужки шириною 1,5-2 см і довжиною 10 см (приблизно).

Розігріваємо на плиті сковорідку, наливши в неї багато олії, як на пончики. Смажимо теж так само, як пончики, перевертаючи, щоб підсмажились рівномірно.

Головне, щоб під час смаження поруч не крутились ваші домочадці, бо є реальна загроза, що ні до першого, ні на друге, ні до чаю ваших паличок не залишиться:)


Як цю страву зробити більш корисною?  Звичайно, якщо ви боретеся з зайвою вагою, сирні палички – не для вас. Якщо просто стараєтесь харчуватись раціонально та дбаєте, щоб їжа була здоровою, ви все ж можете приготувати сирні палички, взявши до їх складу якісний твердий сир, цільно зернове борошно та випікши палички в духовці, а не посмаживши в олії.

СМАЧНОГО!!!

Приблизна вартість страви (економ-варіант): 3 плавлені сирки по 4 грн./шт - 12 грн.,

                                                                                                25 г дріжджів - 50 коп,

                                                                                               700 г. борошна - 3 грн.

                                                                                                олія - 200 г      - 3 грн.

                                                                                        Разом  18, 50 грн. за 1 кг сирних паличок.

Категория: Економна кухня | Добавил: Попелюшка (21.01.2013)
Просмотров: 1794 | Теги: гарна господиня., пончики, перші страви, домашня випічка, другі страви, економна кухня | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright ДКЗ © 2017
......................................Конструктор сайтів - uCoz......................................