Буду рада зустрічі із Вами в соц мережах:
ВКонтакті Укр.Поезія Facebook
Підставляйте долоні, я насиплю Вам сонця
ПОЕТИЧНИЙ МАРАФОН-РЕКВІЄМl
Каталог статей
Мова сайту

Меню сайту

повідомте про нове
Ваше ім'я: *
Ваше місто:
Ваш e-mail: *
із 3.02.2013 підписалися:

Невпинний час

Форма входу


Пошукк

Друзі сайту

Газета Вікна - завжди актуальні новини - Калуш, Українські пісні
Валентина Попелюшка на сервере Стихи.ру

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Приветствую Вас, Гість · RSS 22.08.2017, 10:01

Главная » Статьи » Корисна смакота » Святковий стіл

Десерт «Снігова баба»

Десерт  «Снігова баба»

 

Цей десерт – просто знахідка для Новорічного столу. Приємний на смак, оригінальний на вигляд, він стане прикрасою стола для будь-якого зимового свята. Десерт не потребує випікання, він легкий у виконанні та  не потребує значних матеріальних витрат.

Основою десерту є сметанно-ягідне желе. Якщо ви боретесь з зайвою вагою, замість сметани візьміть нежирний йогурт.

Отож, нам знадобляться:

1 л сметани 15 % або нежирного йогурту

1 скл. цукру (якщо йогурт – цукру вдвічі менше)

200 г родзинок

50 г желатину

2 пакетики ванільного цукру

200 г кокосової стружки

100 г білого шоколаду

1 банка згущеного молока

Чорнослив без кісточок для оздоблення

 

Желатин замочуємо в холодній кипяченій воді до набухання.

Тим часом сметану збиваємо з цукром та ваніліном до повного розчинення.

Желатин підігріваємо на маленькому вогні до повного розчинення та вливаємо до сметани, продовжуючи збивати.

Підготуємо три мисочки або піалки різного діаметру. Розливаємо в них сметанно-желатинову суміш. Можна для різноманітності смаку додати в сметану родзинки або заморожені ягоди (вишня без кісточки, полуниця, ожина тощо). Ставимо в холодильник для загусання.

Готуємо крем: 100 г білого шоколаду розтоплюємо на водяній бані, додаємо до 1 банки згущеного молока, гарно вимішуємо та всипаємо в цю суміш 200 г кокосової стружки.

Коли суміш в піалках повністю захолоне, підготуємо піднос, на який «вкладемо» нашу снігову бабу. Викладаємо три півкулі впритул одна до одної випуклою стороною вгору від найменшої до найбільшої. Тепер робимо їх «пухнастими», ретельно обліпивши зверху кокосовим кремом. Останній штрих – з чорносливу без кісточок робимо бабі ґудзики, очі, відро на голову. «Морквинку» носа ми зробили з мандаринової шкірки, а рот – з заморожених ягід кизилу. Ви можете нафантазувати щось своє, і нехай обовязково вам у цьому допомагають ваші дітки, ви одержите насолоду не лище від кінцевого продукту, але й від процесу приготування.

 

     Такого Сніговичка ми приготували на Новорічне свято.

    Оскільки Новорічну ялиночку ми готували напередодні до дня народження наймолодшого члена сімї, Снігова баба стала справжньою окрасою святкового столу. Дітям дуже сподобалось! От тільки невеличкий «побічний ефект» - коли випав сніг, наш маленький синочок, гуляючи на вулиці, увесь час намагається покуштувати сніжок, мабуть, думає, що він такий же смачненький, як наш новорічний десерт.

Категория: Святковий стіл | Добавил: Попелюшка (21.01.2013)
Просмотров: 973 | Комментарии: 1 | Теги: для дітей, солодощі, десерти, святковий стіл, новорічний десерт, святкові страви, солодкий стіл | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright ДКЗ © 2017
......................................Конструктор сайтів - uCoz......................................