Життя дуже часто випробовує нас на міцність. Тож бувають у ньому й не зовсім легкі часи. Що ж робити тоді, коли все йде не так гладенько, як того б хотілося, якщо доводиться жити від зарплати до зарплати, рахуючи кожну копійку, або ж ти студентка, або молода мама, що обмежена у засобах існування? Мабуть, більшості з нас доводилося хоч раз у житті переживати не кращі часи. То що ж, схилити голову перед труднощами і припинити на цей час радіти життю, зануритись у вир проблем? Ну вже ні, це не для нас! На те ти й пані Позитив, щоб навіть у найскрутніші часи посміхатися, радіти, смачно нагодувати сім’ю та навіть прийняти гостей так, щоб нікому й на думку не спало, що у тебе зараз є певні труднощі. До того ж, якщо краєчком ока заглянемо в історію, то стане зрозумілим, що саме обмеженість у засобах дуже часто допомагала створювати шедеври кулінарії. Взяти б, наприклад, знаменитий нині в усьому світі соус майонез, що за легендою був створений за наказом герцога Ришельє, якому набридли одноманітні страви кухаря французької армії, у якого залишились обмежені запаси провізії. Вийшло, як у тій пісні: « Я его слепила из того, что было, А потом что было, то и полюбила.» А з власного досвіду додам: головний інгредієнт у приготуванні, що забезпечить успіх будь-якій страві – це ваша любов, з якою ви її готуєте. З нею й «каша з топорища» матиме напрочуд гарний смак. А без неї навіть найвишуканіша їжа буде прісною та несмачною. Так що недорогі продукти, приправлені вашою любов’ю та фантазією є запорукою успіху в створенні маленького свята серед сірих буднів.