Пісний десерт «Колобки».
Такий десерт ми
приготували на Різдвяну вечерю. Ви можете імпровізувати, виходячи з тих
інгредієнтів, які маєте під рукою. Основа десерту – подрібнені через м’ясорубку фрукти з узвару (груші, чорнослив, родзинки
тощо). Коли я спробувала, які смачні й солодкі вже зварені груші в нашому
різдвяному узварі, пошкодувала просто викинути й вирішила трохи навколо них
пофантазувати. Отож, фрукти з узвару відкидаємо на дур шлаг, щоб повністю
стекли та пропускаємо через м’ясорубку. Так само пропускаємо горішки – арахіс або
волоські та пісне печиво. Додаємо 2-3 ст. ложки меду і все гарно вимішуємо. Має
вийти густа маса, що добре ліпиться. Змочивши руки у воді, формуємо кульки
правильного діаметру та обкачуємо їх у кокосовій стружці.
Цю страву сміливо
можна віднести і до рубрики «здорове харчування», і до рубрики «економна кухня». Можна за бажання зробити цей десерт більш
дорогим та вишуканим, якщо замість фруктів з узвару перемолоти курагу, інжир та
чорнослив (родзинки, фініки без кісточок, але при умові, що ви не боретесь із
зайвою вагою, бо ці сухофрукти містять багато вуглеводів), а в серединку
колобка помістити горішок мигдаль. Тоді це вже буде десерт до святкового столу.
У будь-якому випадку ці солодощі більш
корисні чи менш шкідливі для дітей,ніж цукерки з магазину.
СМАЧНОГО!
|